Британски производител на гигантски зеленчуци иска да изхрани цяла улица

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Трикратен носител на световния рекорд на Гинес, спечелил награди за отглеждане на зеленчуци с гигантски размери, сега използва постиженията си, за да изхрани цяла улица по време на блокирането във Великобритания заради коронавируса, съобщават от FreshPlaza.

След като видял празни рафтовете в търговските вереги, докато гражданите се запасявали с продукти преди започването на карантината, Кевин Фортей обещал да използва масивните си зеле и моркови, за да нахрани общността на улицата, на която живее. В момента той отглежда огромно 22- килограмото цвекло в оранжерията си, за да може да даде по парче на всеки съсед улицата му през следващите седмици. Той взел семената, събрани от награждаваните огромни зеленчуци като моркови, репички, лук маруля, патладжани, домати, цвекло, фасул, грах, пащърнак и зеле и ги раздал на съседите. Освен това споделил с тях и накои тайни за това как да ги засаждат и отглеждат, с надеждата съседите му да имат обилни реколти от собствените си зеленчуци за период от поне четири до пет седмици.

 

Снимка: inews.co.uk

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА