Британски сметки: Родната мусака – най-вредното европейско ястие за климата
Оказва се, че всяка порция от вкусното ястие остава по над 11…
От 1 януари ще действат нови правила за електронна търговия с храни
Вече е актуална наредба, свързана със Закона за храните, която да регламентира…
Свинското месо на масата пак на старата цена
Коледа е времето на любимите месни блюда и деликатеси. Стара традиция е…
Защитените продукти в ЕС са се увеличили двойно за десетилетие
Сложната регистрация често е спънка за производителите на традиционни храни През периода…
БАБХ засилва проверките в магазини и заведения за 2 седмици
Обект на проверките ще бъдат както храните, така и персоналът От утре…
7 фермера могат да създадат къса верига на доставки с европейско финансиране
Парите ще се дават на два етапа, максималният бюджет е до 175…
Износът на зеленчуци – с рекорден ръст, ядем повече родни картофи
За първите девет месеца на 2021 г в страната ни са изнесени…
30 години история – условие за признаването на традиционен продукт
В специална програма са записани осем мерки, с които изделията ще станат…
Йордан Чорбаджийски: Около 60% от винопроизводството е в сивия сектор
Трябва мярка, по която да помагаме на гроздопроизводителите, иначе ще останем без…
8 проекта по подмярка 4.2 от прием 2018 г. преминават за техническа...
Приключи оценката за административно съответствие и допустимост на 21 проекта по подмярка…
Колко ще ни струва рибата за Никулден тази година?
„Не би трябвало да има сериозна разлика в цените на рибата, в…
Прасето за празника пристига от свинекомплекса до портата
Вижте на каква цена можете да си купите прясно българско свинско месо…