Хранителна индустрия

Хранително-вкусова промишленост, производство на храни и напитки, всичко за храните

Всички публикации от Хранителна индустрия

Цел: До 2040 г. оранжерийното производство трябва да стане въглеродно неутрално

Зеленчукопроизводството ще бъде най-силно засегнато от нарастващите изисквания за отделяните СО2 емисии

Доматите поскъпнаха с 30% за година

Пиковите цени на едро на доматите в ЕС достигнаха връх през март

Потребителите в Европа все по-често слагат на трапезата си свинско месо

Износът от общността обаче все още не може да компенсира излизането на

Цените на яйцата скочиха с 43% за година

Силното търсене преди Великденските празници при ограничения в предлагането, поради комплекс от

Потреблението на месо в Германия намалява във всички категории

Най-значителен спад се наблюдава при свинското месо, следвано от говеждото и птичето

Каузата „Добрите яйца не остават“ застава срещу разхищаването на храна

Кампанията продължава до 25 май В навечерието на празниците ферма за яйца

ЕС ще бъде основният световен износител на свинско месо през 2022 г.

ЕС ще остане основният износител на свинско месо в света за тази

Произвеждаме по-малко, но внасяме повече зеленчуци

За 2022 г. производството на домати се свива със 6%, вносът се

Пилешкото месо на едро поскъпва с 36% за година

Достигнатото ценово равнище е най- високото за последните 5 години и е

Превозвачите спират доставките на храни, излизат на безсрочен протест от 10 май

Рафтовете с храна в магазините в цялата страна може да останат празни,

Търсенето на сръбски боровинки се увеличава

Плодовете процъфтяват на сръбска земя Боровинките от Сърбия се радват на все

Променят рецептите на някои храни заради липсата на суровини

Потребителите трябва да правят информиран избор, настояват от сдружение „Храни и напитки