BEST GRILL- най-горещият конкурс за барбекю в Румъния

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Готвачите, известни в национален и международен план, като Антонио Пасарели, Йосиф Штефанеску, Орландо Захария, Юлиян Олару и Пол Сисерман, ще бъдат част от комисията, която ще оценява месните продукти, въведени в конкурса „Best grill“, най-важното състезание за барбекю в Източна Европа. То ще се проведе в рамките на събитието CARNEXPO GRILL, организирано на 4 и 5 юни в комплекса Theodora Golf, близо до Алба Юлия.

„Ние се подготвяме интензивно за това уникално събитие в Румъния. В допълнение към социализацията и кулинарните демонстрации, ще представим и опитаме най-добрите местни продукти за барбекю, но и международни продукти, които да спомогнат за развитието на нашия вътрешен сектор. Конкурсът „Best grill“ е основна точка на това събитие, защото тук ще решим с помощта на специалистите кои са най-добрите продукти за барбекю, които румънските производители ще изнасят на пазара през новия сезон “- споделя Евген Капра, организатор на CARNEXPO грил.

Източник: euromeatnews

Конкурсът BEST GRILL ще представи пред журито някои от най-квалифицираните готвачи в Румъния, които работят за добре познати ресторанти и стекхауси и много добре познават апетита на румънците за продуктите, приготвени на барбекюто. В същото време заедно с тези специалисти в месната индустрия ще бъдат и производители на напитки, които ще поставят на масата най-ценените румънски вина, асортименти от занаятчийската бира, както и спиртни напитки.

Журито проведе предварително една среща в ресторант Dabeef в Букурещ, за да установи правилата на конкурса, критериите за оценка на продуктите, както и наградите, които ще бъдат предложени на победителите. Срещата беше добра възможност за готвачите да направят кулинарна демонстрация пред клиентите на ресторанта.

На събитието ще присъстват представители на най-големите производители и преработватели на месо в Румъния и чужбина, топ купувачи в сектора на търговията на дребно, вносители и износители в областта, делегати на посолствата, както и готвачи, представляващи сектора HoReCa.

 

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА