Бедствия и аварии или кой е отговорен за наводненията у нас – времето или безхаберието?

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
3 Минути

Имаме доста трагични случаи с наводнения назад във времето. Проблемът е, че години наред по отношение на бедствията и авариите не се прави нищо и управляващите тичат след събитията, каза пред БНР Анелия Иванова, председател на Федерация „Земеделие“ към КТ „Подкрепа“ в ефира на БНР.

Отводняването и предпазването от вредното въздействие на водите са сред основните дейности на „Напоителни системи“.

„Цяла година дружеството се управлява хаотично. Последните години е оставено на изкуствено дишане, защото е с огромни задължения“, коментира Иванова в предаването „Преди всички“.

Пари за ремонти има, но те не отиват по предназначение

Павел Чарийски е организатор на хидротехнически район и отговаря за дигите и язовирите в област Перник в рамките на „Напоителни системи“. Той разказа, че за първи път при кризисна ситуация не се събира областният щаб.

„Това е от безхаберие. Държавата отпуска достатъчно пари за превантивни дейности по реките. Друг е въпросът, че нашите ръководители никога не са искали ние да работим, за да може те да преотдават на частни фирми да вършат тези дейности. И ако една дейност аз мога да я свърша за 10 000 лева, те я дават на някоя фирма, която да го свърши за 100 000 лева. Тук е заровено кучето. Винаги назначават хора извън системата, които не знаят за какво става въпрос, които искат само да крадат“, подчерта Чарийски в интервю за БНР.

Павел Чарийски е подал сигнал до специализираната прокуратура срещу ръководството на дружеството, защото от 15 януари до момента нееднократно е писал доклади до ръководството на дружеството за скъсани диги и необходимостта от ремонти. „Никой не ми обръща внимание.“, споделя той.

Поправката на дигите не струва кой знае колко пари, категоричен е Чарийски. Според него състоянието на съоръженията на „Напоителни системи“ в цялата страна е жалко. Той смята, че дружеството може да се освободи от ненужните активи, за да покрива дългове и да бъде оздравено.

Според Павел Чарийски състоянието на съоръженията на „Напоителни системи“ в цялата страна е жалко. Той смята, че дружеството може да се освободи от ненужните активи, за да покрива дългове и да бъде оздравено.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама