Български овчарски кучета печелят световни купи

Васил Русев
Васил Русев
1 Минути

Клубът за Българско овчарско куче, подкрепен от Министерство на земеделието, храните и горите, за първи път от 11 години насам, извоюва шампионските места на киноложки изложби, с ранг „Световна купа“.

Председателят на Клуба Аврам Петков връчи на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева спечелените две световни купи за кучета – шампиони от състезанията в Молдова и Полша и една от „Второ място“ в Словакия. Предстоят още четири състезания за световни купи, които ще се проведат в България – гр. Бургас, Италия, Украйна и Латвия.

В края на годината, кучето, събрало най-много точки от всички изложби, се обявява за световен шампион в породата си за 2019 г.

ЕТИКЕТИ: , ,
Avatar photo
Автор: Васил Русев
Васил е журналист в уебсайт и списание „Агрозона“ от август 2018 година. Роден е през 1983 година в Пловдив. Възпитаник е на Националната професионална гимназия по горско стопанство "Христо Ботев" в град Велинград и на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Работи като журналист от повече от 10 г., а опитът му е съсредоточен в длъжностите - репортер, редактор и водещ. Личните му интереси са свързани с историята, политиката, природните процеси и спорта.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements