Ацидофилно мляко представят от сряда в Интер Експо Център

Агрозона
Агрозона
3 Минути
Ацидофилно мляко ще може да опитат гостите на иозложението “Светът на млякото”, което е започва от сряда в Интер Експо Център, съобщиха от Асоциацията на млекопреработвателите в България. Ацидофилното мляко се приготвя чрез подквасване на пастьоризирано прясно мляко под въздействието на ацидофилни бактерии. За да отговаря на родния вкус, към традиционната бактерия са добавени Lactobacillus Bulgaricus и Streptococcus thermophilus.

Родните продукти са акцент

Родните млечни продукти и през тази година ще бъдат акцент в представянето на млечната индустрия. Почти всички участници ще представят традиционни кисели млека. Продуктите са претърпели процес на млечно-кисела ферментация под действието на закваска, съдържаща изолирани в България лактобацилус булгарикус и стрептококус термофилус. Това гарантира краен продукт с характерния традиционен вкус, аромат и консистенция. Присъстващите ще се докоснат и до магията на родните вкусове при традиционните български сирена и кашкавали. И тъй като развитието на бранша е изключително динамично, участниците в Светът на млякото от България и чужбина ще представят многобройни иновативни разработки, опирайки се на традиционните похвати и разнообразни модерни вкусове. С целия си капацитет в изложението се включва и Асоциацията на млекопреработвателите в България.

Възможности за автоматични анализи

За създаване на качествен продукт от първостепенно значение е поддържането на високо качество, чрез стриктното спазване на предварително заложените изисквания. Затова на посетителите на Светът на млякото 2018 ще бъдат дадени многообразни високотехнологични възможности за автоматични анализи. „Предимството на съвременните технологии е, че са компактни, лесно преносими, сервизът им се извършва дистанционно, а обновяването на софтуера е автоматично“, коментират експерти. За създаването на качествените продукти ще бъде представено и специализирано лабораторно оборудване.

Сред продуктовите предложения посетителите ще откриват и решения за подобряване на хигиенния инженеринг. За нуждите на млекопроизводителите ще бъдат представени и разнообразни методи за обработване. С очите си те ще видят модулни мандри, изградени у нас.

Интересна дискусия

Организирано от Интер Експо Център и Асоциацията на млекопреработвателите в България, изложение Светът на млякото ще се проведе паралелно с международните форуми за хранително-вкусовия и хорека секторите –  Месомания, Булпек, Салон на виното, Интерфуд & Дринк и СИХРЕ. Заемайки всички шест изложбени зали и пълния конгресен капацитет на Интер Експо Център, в тях ще се включат над 500 изложители от България, Австрия, Италия, Великобритания, САЩ, Гърция, Румъния, Република Македония, Тайланд, Холандия. Общо 162 ще бъдат участниците, които ще се включат за първи път със свои щандове.Безспорно е – през изданията си досега, изложение Светът на млякото се е превърнало във водеща професионална платформа за сектора.

На 8 ноември от 11 часа в зала “Руен” ще има дискусия на тема „Млечната промишленост и млечния сектор –  проблеми и бъдеще”, на която ще бъдат представени резултатите от Европейската мисия за млякото и проверките за изпълнение промените  в Наредба 1 за растителни мазнини.

 

Avatar photo
Автор: Агрозона
Agrozona.bg e информационен сайт, който представя последните новини и анализи в сектор „Земеделие”, Хранително-вкусовата промишленост и предприемачество в селските райони. Тук ще откриете полезна информация, свързана с възможностите за национално и европейско финансиране на българските фермери, промени в българското и европейското законодателство и тенденциите в селското стопанство в България, Европейския съюз и по света.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА