Атидже Алиева-Вели: ЕК трябва да разшири финансовата рамка за стопаните

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

Според нея един от проблемите е в неравноправното отношение към земеделските производители у нас и в Европа

“За първи път през 60-те години, откакто е създадена Общоевропейската стопанска политика, тя не може да изпълни една от основните си цели – гарантиране на справедливи доходи на земеделци”, посочи в изказването си пред форума „Да! На българската храна“ евродепутатът от ДПС/”Обнови Европа” Адидже Алиева-Вели, която е и единственият пълноправен член на Земеделската комисия в Европарламента.

Тя препоръча форумът да търси малки крачки към решаването на кризите, през които минаваме и препоръча това да бъде направено заедно.

Атидже Алиева-Вели заяви, че за да бъдат решени редица от проблемите в земеделието, трябва да се реши най-голямата криза у нас – политическата и да бъде съставено правителство. А един от проблемите според нея е неравноправното отношение към земеделските производители в европейските страни и у нас.

“Като член на комисията по земеделие аз обявих за непримирима по тези неща. И поисках ЕК да преразгледа и разшири многогодишната финсовата рамка с по-висок процент на компенсациите за по-ниски плащания”, заяви Вели. И подчерта, че те трябва да бъдат съобразени с националната специфика, войната в Украйна и всички последствия от нея.

 

 

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА