Ананасите са новите елхи, експериментирайте

Паулина Йоргова
Паулина Йоргова
1 Минути

Ако тази година Ви се иска да внесете екзотична нотка в коледната украса, можете да декорирате ананас вместо традиционното иглолистно дръвче. Новата мода вече се разпространява на запад и бързо набира скорост.

Всъщност процедурата е доста лесна – просто избирате едър ананас – все по-често този плод се открива по пазари и супермаркети у нас. Позиционирате го на желаното място, а може и директно в центъра на масата и увивате около него гирлянди, лампички, закачате по листата му цветни топки и други играчки.

Всъщност понеже тази “елха” е доста по-компактна, можете да си направите поне няколко такива. Пуснете въображението си смело да се рее като дори можете да украсите всеки плод в различен стил.

Предимствата от такава украса са безспорни – няма да събирате нападали по килима иглички от елхата, няма да се налага да носите тежки елхи. Освен това когато празниците минат или просто като ви се прияде, можете да си обелите и похапнете от “елхата”.

Между другото за ананаса се твърди, че спомага изгарянето на мазнини, които около празниците някак неусетно се трупат около талията ни.

Снимка: hungryforever.com
Паулина Йоргова е завършила икономика на аграрното производство в УНСС и вече повече от 20 години пише за бизнес и финанси, като селското стопанство винаги е било нейния любим ресор. Интересът към тази тематика е основната причина да стане част от екипа на „Агрозона“, където работи като главен редактор от април 2016 година. Развитието на българските села и животът на хората в тях са част от темите, които са свързани с личните и професионалните и интереси. Мечтае някой ден да се завърне към корените си в Добруджа и да работи за добруването на родния си край.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама