Изграждат птицеферма за бройлери в Йонково с проект по подмярка 4.1

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Бюджетът по проекта е в размер на 1,9 млн.лв.

През месец февруари т.г. „Екофарм 04” ЕООД подписа договор за изпълнение на проект „Комплексен проект за инвестиционна инициатива /ПУП – ПЗ и инвестиционен проект за изграждане на птицеферма за отглеждане на бройлери в ПИ 34103.45.112  село Йонково, община Исперих”. Той е подкрепен от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. в рамките на подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства”. За това съобщи Областен информационен център – Разград.

Бюджетът на проекта е в размер на 1 955 107.29 лева, от които 977 553.62 лева са безвъзмездна финансова помощ, а останалата част – собствено участие на бенефициента.

Проектните дейности включват изграждане на птицеферма за бройлери, технологично обрудване, необходимо за отглеждането им и система за отопление, захранвана от възобновяем енергиен източник.

Очаква се проектът да завърши най-късно през юни 2025 година.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА