В разгара на поливния сезон: В „Напоителни системи“-Долен Дунав зрее стачка заради смяна на управителя 

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
3 Минути

Държавата продължава с кадровите смени в Русе в последния момент. Това е причината колективът на „Напоителни системи“ ЕАД клон Долен Дунав разпространи подписка срещу освобождаването на досегашния управител на „Напоителни системи“ ЕАД клон Долен Дунав Миглена Трифонова. На нейно място е назначен човек от Търговище. Колегите на Трифонова заявяват готовност и за стачни действия, съобщава Русе Медиа. Официални реакции на спорното освобождаване има и от страна на браншовите организации, които ползват услугите на “Напоителни системи” в крайдунавския град.

Според служителите на дружеството, вземането на такова решение от борда на директорите на „Напоителни системи“ ЕАД в разгара на поливния сезон, е необосновано. В подписката са се подписали 107 души от колектива на „Напоителни системи“-клон Долен Дунав, като тя е изпратена до президента, министъра на земеделието, председателя на Борда на директорите на „Напоителни системи“, изпълнителния директор на дружеството, омбудсмана, областните управители на Разград, Русе, Търговище и Силистра и др. Колектива на „Напоителни системи“-клон Долен Дунав написа следното в обръщението си до тях:

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

Обръщаме се към Вас, във връзка с предстоящи действия свързани с отстраняването на управителя на „Напоителни системи“ ЕАД клон Долен Дунав, г-жа Миглена Трифонова. Вземането на такова решение от борда на директорите на „Напоителни системи“ ЕАД, в разгара на поливния сезон считаме за спорно и необосновано. Извършването в последните дни на правителството на политически назначения, без оглед качествата на лицата, които се освобождават и назначават е силно обезпокоително за нас, задаваме си много въпроси на които нямаме отговор.

Държим да Ви запознаем на кратко с нашите виждания и последствията, които ще предизвика подобно решение. „Напоителни системи“ ЕАД не е просто администрация или структура, упражняваща административна дейност по контролен, разрешителен и др. режим. Това е организация изпълняваща експлоатация и поддръжка на съоръжения, които са свързани със значителен риск за инфраструктурата и националното стопанство на държавата. Поддръжката на тези съоръжения е свързана с възможност за възникване на ситуации с непредвидим характер свързани със значителни материални щети и човешки жертви. Териториалния обхват на „Напоителни системи“ ЕАД клон Долен Дунав е области Русе, Силистра, Търговище и Разград.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА