Използването на дронове се ускори по време на пандемията COVID-19

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Селскостопанските безпилотни летателни апарати са имали 84% повече полети и 49% повече потребители през второто тримесечие на годината в сравнение с предходното, според DroneDeploy.

DroneDeploy разгледа използването на дронове в селското стопанство през второто тримесечие на 2021 г. Компанията казва, че използването на търговски дронове се е ускорило по време на пандемията. Полетите и потребителите през второто тримесечие на 2021 г. почти се удвоиха ( +99,7% за полети, +82% за потребители) спрямо същото тримесечие на миналата година.

Земеделието е най -активната индустрия

С започването на сезона на засаждане в северното полукълбо и разрастващия се сезон в южното полукълбо, селското стопанство отдалеч беше най -активната индустрия през второто тримесечие, когато става въпрос за използване на дронове. В световен мащаб потреблението на селско стопанство бележи 84% повече полети и 49% повече потребители през второто тримесечие в сравнение с първото тримесечие на 2021 г. DroneDeploy също отбеляза 27% увеличение на полетите през годината и 17% увеличение на потребителите през годината от същия тримесечие на миналата година.

Инструмент за оценка на стойката

Тримесечният скок през второто тримесечие спрямо първото тримесечие на 2021 г. също беше почти двойно увеличение на второто тримесечие спрямо първото тримесечие на 2020 г. ( +84% срещу +48%). DroneDeploy казва, че това може да се дължи на въвеждането на техния инструмент за оценка на стойността , който ще помогне на фермерите да анализират ранните пониквания на реколтата и да вземат решения за повторно засаждане.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА