АЧС се завръща в Германия и Полша

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

България е докладвала само 1 огнище по диви свине

По данни от информационната система на ЕС за обявяване на някои особено опасни болести по животните (ADIS) основните заболявания, регистрирани в системата са африканска чума по домашни свине и по диви свине; бруцелоза; високо патогенна инфлуенца по птиците – домашни птици и диви птици; високо патогенна инфлуенца А по птиците; инфекциозна анемия по сьомгата; туберкулоза; бяс и вароатоза.

България е докладавала 1 огнище на африканска чума по диви свине в област София град. Румъния е докладвала 32 огнища на африканска чума по домашни свине и 12 огнища на африканска чума по диви свине. В Полша епизоотичната обстановка е сложна, докладвани са следните заболявания: 8 огнища на африканска чума по домашни свине, 47 огнища на африканска чума по диви свине и 5 огнища на бяс. За заболяването африканска чума по диви свине са докладвали следните държави: България (1 огнище), Германия (59 огнища), Естония (4 огнища), Унгария (22 огнища), Литва (11 огнища), Латвия (6 огнища), Полша (47 огнища) и Румъния (12 огнища) и Словакия (4 огнища). За заболяването бруцелоза е докладвала само Испания (2 огнища). За туберкулоза е докладвала само Италия (1 огнище). На последно място е заболаването вароатоза за което е докладвала Финландия (1 огнище).

ЕТИКЕТИ:
Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА