Аграрни специалности на Тракийския университет ще се преподават и в Кюстендил

Лилия Александрова
Лилия Александрова
2 Минути

В Кюстендил ще се провежда обучение на студенти по специалности на Тракийския университет. Това съобщи кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, предаде радио „Фокус“ – Кюстендил. Кандидат-студентите могат да подадат документите си в Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация в читалище „Братство“ стая № 9. Кандидатстването е само по документи с оценките от диплома за завършено средно образование.

Срокът за подаване на документите за първо класиране е 7 юли, а таксата за участие в кандидатстудентска кампания и класиране с признаване на оценка от държавен зрелостен изпит – 35 лева.

„Студентите от Кюстендил ще се обучават по индивидуален план, като практическото им обучение по съответните специалности ще се провежда в бази, подходящи за целта – Институт по земеделие и западното крило на сградата на Езиковата гимназия“, каза Петър Паунов. Кметът представи и таксите за отделните специалности. „Зооинженерство“, „Агрономство“ и „Аграрно инженерство“ е по 700 лева – редовно и задочно. „Социални дейности“ ще се изучава срещу 520 лева – редовно и задочно. Редовно е обучението по „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“ – 2723 лева, платено обучение, „Медицинска сестра“ и „Акушерка“ – 800 лева. По 1 467 лева е обучението в специалностите Аграрна икономика и търговия“ и „Регионална икономика и управление“. Платеният прием по двете специалности е по 868 лева. Ма платен прием и по Информационни технологии в икономиката и управлението – 1 467 лева редовно и 868 лева – задочно. Таксите за обучение за една учебна година.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА