Разследват бракониер за убит сръндак в Русе

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

 

Започнато е разследване във връзка със сигнал за нелегално отстрелян дивеч, съобщава полицията в Русе. Служител на ДЛС “Дунав” разказва, че на 18 август в землището на с. Долно Абланово е бил отстрелян едър дивеч – сръндак, като на място е заловен извършителя на деянието. Това бил 68-годишният Георги Керчев от Русе, които не разполагал с надлежно разрешително за лов на едър дивеч. Ловецът е член на дружината в с. Ново село.

Случаят е от 18 август, когато около 20 часа, при обход, мобилният екип чул изстрел край гората край Долно Абланово. Контрольорите тръгнали в посоката на доловения пукот, видели отдалечаващия се пикап „Тойота Хайлукс” и тръгнали след него. Щом го настигнали, вдигнали стоп-палката и го спрели, при което  на задната седалка на автомобила открили хвърлена карабина. Проверка показала, че тя е регистрирана на името на сина на Керчев, който също е ловец от ЛРС-Русе. Горските се натъкнали още на трупа на отстреляния сръндак в багажника на пикапа, след което сигнализирали в полицията. По-късно в дома на Керчев е открито и второ оръжие.

Пикапът, убитото животно и оръжието са иззети, а по случая е образувано досъдебно производство.

От ловно-рибарското сдружение в Русе заявиха, че ще изчакат изхода на делото и ако вината на ловеца се докаже, ще бъде изключен от ловните редици, както е според Устава на организацията.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА