Ловният сезон ще започне с над 3700 нови ловци

Георги Узунов
Георги Узунов
2 Минути

Ясни са резултатите от тазгодишните изпити за придобиване право на лов. 3703 ще бъдат новите ловци през 2020 г. Общо са се пробвали 4065 души. Подготвителни курсове за 2020 г. са се провели от 82 ловни сдружения, като тази година, поради епидемичната обстановка в страната, обучението беше дистанционно.
Изпитите приключиха преди 4 дни, продължавайки от 5 юни.  На една дата имаха право да се явят не повече от 25 човека. Теоретичният част включваше тест, писмен и устен изпит. 104-те въпроса от теста, съответстващи на темите от програмата за теоретична подготовка на бъдещите ловци, бяха групирани по раздели на модулен принцип.

Успешно издържалите теста се явяваха на писмен изпит, включващ два въпроса от различни раздели на преподавания материал. Кандидатите, допуснати до устен изпит отговаряха на допълнителни въпроси на комисиите, както и на уточняващи, свързани с развитите от тях писмени въпроси. Издържалите теоретичната част кандидати се явиха на практически изпит, който включваше техника за боравене с ловно оръжие, подготовка за стрелба, стрелба по силует на дивеч и асфалтови панички.
На всички успешно издържали изпитите, комисиите издават удостоверение за придобито право на лов. Правото на ловуване се упражнява от ловци, които притежават членска карта и билет за лов, заверени за съответната календарна година. За участие в ловните излети се издават разрешителни за лов.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА