BEST GRILL- най-горещият конкурс за барбекю в Румъния

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Готвачите, известни в национален и международен план, като Антонио Пасарели, Йосиф Штефанеску, Орландо Захария, Юлиян Олару и Пол Сисерман, ще бъдат част от комисията, която ще оценява месните продукти, въведени в конкурса „Best grill“, най-важното състезание за барбекю в Източна Европа. То ще се проведе в рамките на събитието CARNEXPO GRILL, организирано на 4 и 5 юни в комплекса Theodora Golf, близо до Алба Юлия.

„Ние се подготвяме интензивно за това уникално събитие в Румъния. В допълнение към социализацията и кулинарните демонстрации, ще представим и опитаме най-добрите местни продукти за барбекю, но и международни продукти, които да спомогнат за развитието на нашия вътрешен сектор. Конкурсът „Best grill“ е основна точка на това събитие, защото тук ще решим с помощта на специалистите кои са най-добрите продукти за барбекю, които румънските производители ще изнасят на пазара през новия сезон “- споделя Евген Капра, организатор на CARNEXPO грил.

Източник: euromeatnews

Конкурсът BEST GRILL ще представи пред журито някои от най-квалифицираните готвачи в Румъния, които работят за добре познати ресторанти и стекхауси и много добре познават апетита на румънците за продуктите, приготвени на барбекюто. В същото време заедно с тези специалисти в месната индустрия ще бъдат и производители на напитки, които ще поставят на масата най-ценените румънски вина, асортименти от занаятчийската бира, както и спиртни напитки.

Журито проведе предварително една среща в ресторант Dabeef в Букурещ, за да установи правилата на конкурса, критериите за оценка на продуктите, както и наградите, които ще бъдат предложени на победителите. Срещата беше добра възможност за готвачите да направят кулинарна демонстрация пред клиентите на ресторанта.

На събитието ще присъстват представители на най-големите производители и преработватели на месо в Румъния и чужбина, топ купувачи в сектора на търговията на дребно, вносители и износители в областта, делегати на посолствата, както и готвачи, представляващи сектора HoReCa.

 

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама