Облачността над страната остава значителна, на места ще се образуват слани

Васил Русев
Васил Русев
2 Минути

През нощта от север облачността ще се увеличава и утре ще е предимно значителна. На отделни места, главно в източната половина от страната и планините ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Минималните температури ще са предимно между 2° и 7° и на отделни места, главно по високите полета на Западна България, ще се образува слана. Максималните температури ще са между 12° и 17°, съобщава НИМХ.

Над планините ще е предимно облачно, на места ще превали дъжд, а над 1800 м – сняг. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около минус 2°.

По Черноморието облачността ще е значителна и на места ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 11° и 14°. Температурата на морската вода е 11-13°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще е по-ниско от средното за април.

На 17.04.2019 слънцето ще изгрее в 06:43 часа и ще залезе в 20:10 часа. Продължителност на деня 13:27 часа.

На 17.04.2019 луната ще изгрее в 17:48 часа и ще залезе в 05:57 часа. Осветеност на диска в 0h UT 92 %. Фаза на луната: пълнолуние.

Avatar photo
Автор: Васил Русев
Васил е журналист в уебсайт и списание „Агрозона“ от август 2018 година. Роден е през 1983 година в Пловдив. Възпитаник е на Националната професионална гимназия по горско стопанство "Христо Ботев" в град Велинград и на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Работи като журналист от повече от 10 г., а опитът му е съсредоточен в длъжностите - репортер, редактор и водещ. Личните му интереси са свързани с историята, политиката, природните процеси и спорта.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА