Показваме в Лисабон традиционни български консерви

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

5 български фирми от консервната промишленост ще участват в Международното специализирано изложение за храни, напитки и гастрономия „Alimentaria 2019” в Лисабон, Португалия в периода 24-26 март, съобщават от Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци. Сред тях са „Олинеза Премиум“ ООД, „Пелтина“ ООД, „Катрин Ко“ ООД, „Кюстендилски плод“ ООД и „Джем и Джем“ ООД.

„На българския щанд ще бъдат показани сладка и конфитюри, замразени плодове, сокове и нектари, както и традиционни български консервни продукти, като компоти, лютеници и други“, коментира за agrozona.bg председателят на обединението Стойко Кировски. Акцент ще бъде поставен върху традиционните рецепти, които пазят уникалния вкус на българската храна, както и върху новите продукти, които отговарят на търсенията на съвременния човек.

Целта на участието на българската делегация е да се разширят потенциалните пазари на консервната промишленост и да се демонстрира качеството на произвежданите продукти, допълват от съюза. „Хубавото на това изложение е, че може да ни срещне с потенциални партньори не само от Западна Европа, както е на повечето европейски изложения, но и с представители на бизнеса от Северна Африка“, допълни още Кировски.

За Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци това е второ участие на „Alimentaria 2019”, като финансирането на посещението идва по схемата „Помощ за участие в изложения“ от МЗХГ. Панаирът в Лисабон е един от водещите форуми, който събира лидерите в бранша на хранително-вкусовата промишленост и налага тенденциите на пазарите. През 2018 г. изложението н Португалия е дало място за среща на 4500 компании от бранша от 70 страни по света.

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА