Вестникът определено не е необходим. Защо да развалите хубавата реколта от тази година с вредни печатарски мастила. Но „обличането“ на ябълка в хартиена дрешка определено си заслужава. Най-подходяща за това е обикновената амбалажна хартия.
Не се щадете. Няма да ви отнеме много време, за да увиете ябълките, но те ще останат много по-добри през зимата. Всеки плод в малката му опаковка създава собствен микроклимат. В допълнение, увитите ябълки не се допират един до друг и затова не се заразяват помежду си с различни болести. Среща се и практиката ябълките да се покриват с дървени стърготини, но все пак по-лесно е да се увият в хартия.
Четете още Богата реколта на ябълки, няма пазар
След като приключите с загъването на ябълки в хартия, те се поставят кутии или кашони, които трябва да стоят на хладно място или в мазето. Най-добре е плодовете да се съхраняват при температура 3-5 градуса. В зависимост от сортовете, ябълките узряват напълно по различно време. Някой от по-старите сортове са готови за консумация чак към Нова година. Четете още: Кората на ябълките убива раковите клетки