Отново негодна питейна вода в Търговище

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Търговище е издала четири предписания за питейна вода с влошени микробиологични показатели. Инспекторите са извършили 94 проверки през последната седмица на обекти с обществено предназначение и на продукти и стоки със значение за здравето на човека. Това съобщи д-р Марин Йовов, главен секретар на РЗИ, пише БНР.
Предписанията са за установяване и премахване на причините за подаването на питейна вода с влошени микробиологични показатели в общините Омуртаг и Търговище и за извършване на допълнително обеззаразяване на водата от местни чешми. Съставен е един акт за подаване на вода до потребителя с влошени микробиологични показатели в населено място от община Омуртаг, допълват от здравната инспекция.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА