Тетевенската саламура събира любители на 23 юни

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

Тетевен събира любителите на тетевенската саламура на 23 юни. Празникът се организира за трета поредна година, съобщават от общината. На събитието най-добрите местни готвачи ще демонстрира на живо приготвяне на традиционната тетевенска саламура.

Тетевенска саламура е рибена чорба от различни видове дребна речна риба и речни раци, характерна за Тетевенския край. Яде се както студена, така и много гореща, като мезе на местната люта сливова ракия или след препиване на сутринта. Трябва да е много солена, кисела и люта. Със своя кухня и автентични рецепти за приготвяне на рибни ястия ще се включат и селата от общината. Презентации на рибни ястия и местна кухня, както и на туристическите услуги, които предлагат, ще направят и местни хотелиери и ресторантьори.

Общината предлага безплатно и търговски площи на фирми, които са производители на български национални носии и брандирани  стоки с фолклорни елементи. Организаторите са предвидили и демонстрация на стари начини на улов на риба, както и зарибяване на река Бели Вит. Целият празник ще бъде съпроводен с фолклорна програма и много настроение.

 

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА