Фермерски пазар в София за Часа на Земята

Георги Узунов
Георги Узунов
2 Минути

Фермерският пазар „От нашата ферма – с любов за вас!“ ще гостува на Часа на Земята с разнообразие от фермерски и занаятчийски храни на малки производители от различни части на страната. Пазарът ще отворен на площад Александър Батенберг в София, в днес, между 10 и 18 ч.

Полезно за хората с автомобили е да знаят, че Столична община ще разшири пешеходната зона за целия ден в събота в часовете между 8:00 и 21:30 часа. Площад Батенберг от бул. „Г.С.Раковски“ до ул. „Княз Александър Батенберг“ ще е затворен за коли. За целия ден на площада ще бъде разкрит и мобилен пункт за събиране на стара техника – електрическо и електронно оборудване. От WWF посочват, че зелените светлини на 50 пешеходни светофара в града ще светят във формата на сърце – отправяйки ясно послание за любов към природата, подсещайки гражданите да изгасят осветлението си вечерта, включвайки се в световната инициатива.

За по-авантюристично настроените за втора поредна година WWF, заедно с Българската асоциация за ски в свободен и екстремен стил организират нощно изкачване на Черни връх за Часа на Земята.

Огнено шоу с участие на театър на огъня и сенките Fireter и огнено шоу “Дивинитас”  ще се проведе, когато загаснат светлините пред Народния театър Иван Вазов. Отново фасадите на знакови сгради като Президентството, катедралата Александър Невски и Народното събрание ще бъдат затъмнени за час от 20,30 до 21,30 ч.

Вече 101 български общини се присъединиха към Часа на Земята и на много места се организират концерти, състезания и прожекции на филми за природа.

От WWF посочват, че Организацията на българските скаути също се включва в Часа на Земята, като мобилизира деца и младежи да се грижат за опазването на планетата. В клубовете из страната ще се проведат различни инициативи – засаждане на дървета, уроци от големите към малките скаути за разделно изхвърляне на отпадъци и образователни игри.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА