Как да си направим домашен сок от черен бъз

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Един от най-търсените сокове през зимата е от черен бъз. Лятото обаче е моментът да си го направите сами. Предлагаме ви една оригинална и лесна рецепта, която няма да затрудни дори начинаещи домакини.

За целта са ви необходими 3 чаени чаши пресен зрял бъз, 2 чаши вода, 2 супени лъжици джинджифил, 1 чаена лъжица канела на прах и 1 ч. чаша мед. Водата се налива в тенджера, където са добавени плодчетата бъз, джинджифила и канелата. След като сместа заври се оставя да къкри на слаб огън около един час, докато остане наполовина. След това се маха от огъня и се оставя да се охлади. Плодчетата се намачкват с по-дребна преса за картофи или с лъжица. Объркват се добре с течността и се прецеждат. Получената течност се оставя да се изстине, след което се добавя и медът. Готовия сироп се налива в тъмни бутилки и се държи в хладилника. Пие се профилактично през седмица по половин до една чаена лъжичка за деца или половин до една супена лъжица за възрастни.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама