Кактусът спира електромагнитните лъчи

Паулина Йоргова
Паулина Йоргова
2 Минути

Кактусът е идеален щит, който не пропуска електромагнитни лъчи. Затова неговото място е пред екрана на компютъра или до него, добре е също така да живее близо до телевизора. Има още една причина да се постави бодливият зелен таралеж до компютъра – той способства за концентрация на мисленето, намалява главоболието и умората в очите. Ако работите на компютър твърде дълго, може да си направите малка кактусова градинка. Също като електронната машина и кактусът не обича влагата. Светлината обаче е необходима, затова към естествената може да се добави и от настолна лампа. Всичко това може да се случи на голямо бюро или на много подредена площ, дори ако е малка. Первазите на прозорците около работното място също ще свършат добра работа, ако подредите там растенията.

цветя в офиса
Нашият съвет: В офисните помещения с обем до 100 куб. метра е препоръчително да се поставят 15-20 растения(не само кактуси), а в домашни условия в стаята с компютър е добре да има 2 силно развити растения.

Отрицателното компютърно излъчване може да бъде неутрализирано и когато кактусът цъфне. Красивите цветове ще повишат настроението и ще ви насърчат към нови предизвикателства. Много кактуси цъфтят веднъж годишно, затова е добре да се отбележи времето на цъфтежа. Според народното поверие, ако кактус разцъфне неочаквано, по-рано от планираното, очаквайте необичайни събития. Това се отнася за всички, които живеят или работят в стаята с цъфналото растение.

Паулина Йоргова е завършила икономика на аграрното производство в УНСС и вече повече от 20 години пише за бизнес и финанси, като селското стопанство винаги е било нейния любим ресор. Интересът към тази тематика е основната причина да стане част от екипа на „Агрозона“, където работи като главен редактор от април 2016 година. Развитието на българските села и животът на хората в тях са част от темите, които са свързани с личните и професионалните и интереси. Мечтае някой ден да се завърне към корените си в Добруджа и да работи за добруването на родния си край.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА