Нови възможности за доброволчество и стаж на младите осигурява ЕК

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Европейски корпус за солидарност, който предоставя нови възможности за доброволчество, стаж и чиракуване на младите хора между 18 и 30 години е стартирала Европейската комисия. Доброволчеството създава около 3% от БВП на ЕС, а всяко евро, инвестирано в развитие на доброволчеството, връща 5 евро в националните бюджети, сочат статистическите данни. За момента страната ни е една от малкото държави в ЕС, в които няма закон за доброволчеството и инициативата на комисията показва колко е належащ ефективен и работещ нормативен текст, коментира евродепутатът Момчил Неков.

Проектозаконът за доброволчеството за първи път въвежда в законодателството задължение за разработване на национални стандарти за публично подпомагане на младежкото доброволчество, съобщават от офиса на евродепутата. Доброволчеството дава възможност за учене и придобиване на практически умения на базата на трудов опит.

Проектозаконът ще бъде разгледан следващата седмица на втора работна среща с Омбудсманa на Република България и заинтересовани страни.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА