Как да изберем козунак на Великден

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути
Когато избираме козунак, важно е да четем съдържанието на етикета. Това каза Марияна Кукушева, председател на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите, пред радио “Фокус”. „Изберете продукция, която е опакована, на която има посочен производител и съдържание на козунака. Притесняваме се, че сивият сектор не опакова своите изделия, а обикновено се опитва да ги продаде през нерегламентирани малки търговски обекти, така че да изглеждат като току-що приготвени. Козунакът по своему като изделие не крие риск за здравето, но понеже е хляб, който даряваме, освен че вкусваме, е добре да бъде качествен“, обясни Кукушева.

Тя коментира още, че в новия Закон за храните се предвижда по-голямо участие на браншовите организации в контрола на производството. Кукушева допълни, че това е важно, тъй като така ще се гарантира прозрачност и качество. “За пръв път се създава и консултативен съвет, който да засили ролята на бранша и който ще гарантира пълна прозрачност на целия процес на производство на храната”, каза още председателят на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама