Остатъка от порцията за вкъщи и 42% по-малко хранителни отпадъци

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

16 ресторанта, участващи в кампания за намаляване на хранителните отпадъци в Швейцария чрез схема за прибиране на останалата храна за вкъщи, отбелязват 42% намаляване на храната, която изхвърлят. 92% от запитаните клиенти, взели остатъка от порцията си, са си я дояли у дома, сочат данните. Много хора обаче се срамуват да поискат недоядената храна да им бъде пакетирана за вкъщи, става ясно от публикация на theguardian.com.

Ако произведена храна е негодна за консумация от хора, тя може да бъде продавана за храна за прасета, сочи друго предложение за намаляване на хранителните отпадъци. Практиката не е разрешена от ЕС. Ако това бъде позволено, би спестило от количествата фураж, нужни за животновъдството.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама