Нови възможности за сигурна онлайн търговия с цял свят

Лилия Александрова
Лилия Александрова
3 Минути

Български фирми ще могат да създават  търговски партньорства с компании от цял свят,  да  финализират  преговори и да сключват сделки чрез он-лайн платформата Borsa Merci Internazionale. Това стана ясно по време на среща между създателя на международната стокова борса Джорджо Фиоренца  и Председателя на Българска търговско-промишлена палата Цветан Симеонов, съобщават от Палатата.

Срещата се осъществи по покана на БТПП във връзка с материализиране на партньорството й с италианските колеги и включването й като акредитираща организация за България във връзка с оперирането на местните фирми чрез Международната стокова борса Borsa Merci Internazionale.

Рисковете от попадането на нелоялни фирми в пратформата са сведени до минимум, тъй като българските фирми, които  желаят да купуват или продават  през платформата ще бъдат акредитирани от БТПП.  Платформата разполага с изключително интелигентна система за мониторинг  и контрол на контрагентите, която осигурява допълнителна сигурност  и спокойствие за фирмите.

Използването на платформата за реализиране на нови партньорства и сключване на търговски сделки  онлайн е абсолютно безплатно за членовете на БТПП.  За да бъдат „акредитирани“, те следва да потвърдят  желание за включване в международната  стокова борса онлайн. След включването им в платформата, фирмите оперират сами или осъществяват търсене и предлагане на стоки чрез публикуване на оферта, включително и снимки на стоката.

БТПП и администраторът на платформата ще осигуряват допълнително помощ  на фирмите при подписване на договорите, гаранция за осъществяване на сделката и други услуги, възникнали в процеса на осъществяване на сделките. Ползвателите на платформата ще заплащат такса от 1.5% от стойността на сделката, само при ефективно реализирана търговска сделка  през платформата.

В момента международната стокова борса  работи на английски език, като до 2 години администраторът на платформата  си е поставил задача борсата да заработи на всички езици на ползвателите.

Оперирането чрез платформата стартира официално от  1 ноември 2015 г. с около 216 хил. фирми от 6 страни, като БТПП ще се присъедини към платформата веднага след изчистване на техническите детайли.

В най-скоро време Палатата ще стартира информационна кампания за представяне възможностите на онлайн платформата за международна търговия сред своите членове.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА