Грузия пази старата си рецепта за правене на хляб

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Приготвянето на тестени изделия в Грузия продължава да е само по традиционен начин с мая, брашно, сол и вода, разказва БНТ. Всеки район има има специфична рецепта. Пекат хлябове в кирпичени пещи. Тестото се лепи върху гореща глинена повърхност от вътрешната страна на пещта, за да се изпече. С едно зареждане, се правят по 27 хляба. В активния за туристи сезон обаче производството достига до 700 броя.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама