Пристанище Бургас с покана за членство в най-голямата круизна асоциация в Европа

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

„Пристанище Бургас” ЕАД  получи покана да стане член на най-голямата круизна асоциация в Европа – MedCruise, съобщава БНР. Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища има 73 члена, които представляват над 100 пристанища по целия Средиземноморски регион, включително Черно море, Червено море и близкия Атлантически океан, както и 32 асоциирани членове, представляващи сдружения, пряко ангажирани с круизния бизнес.

Изпълнителният директор на Пристанище Бургас Диян Димов казва, че то е първото българско пристанище, поканено за членство на MedCruise. От Черноморския басейн в асоциацията членуват пристанищата Костанца, Одеса, Сочи и Батуми. По думите на Димов поканата за членство е признание за усилията в обслужването на круизните кораби и ще подпомогне привличането на все повече такива. Като член на MedCruise пасажерски терминал Бургас ще бъде представян и на всички европейски и световни круизни форуми, посочва изпълнителният директор на пристанището.

В периода от 3-ти до 6-и юни в Задар, Хърватска ще се проведе 46-ата Генерална асамблея на асоциацията, по време на която ръководството на пристанището официално ще презентира Морска гара Бургас, посочва Националното радио. Пред представителите на водещите европейски пасажерски портове ще бъдат презентирани възможностите на бургаското пристанище като круизна точка с богато културно-историческо наследство и атрактивни туристически обекти. Ще бъде обявена инвестиционната дейност на държавата, Община Бургас и пристанището за качествено подобряване на условията за обслужване на пътническите кораби и техните пасажери.

По време на събитието са планирани и индивидуални бизнес срещи с водещите оператори на круизни кораби, които неизменно присъстват на мероприятията наасоциацията.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА