300 дка почти готова за жънене царевица е под вода в Хасковско

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

300 дка с почти готова за жънене царевица са залети в област Хасково, това е съобщил Тенчо Тенчев, председател на Сдружението на зърнопроизводителите в Хасково за “Фокус”. Насажденията към момента са под метър и половина вода, става ясно от думите на Тенчев, а стопаните нямат достъп до земите си заради големите количества дъжд, които са се излели. По последни данни има доста залети площи в регионите на Димитровград, Симеоновград и Харманли, село Странско, казва Тенчо Тенчев като под вода са основно площи с царевица, но има и слънчогледови насаждения, които са пострадали от наводненията. Искаме да направим комисия и да огледаме пропадналите площи, посочва Тенчев.

Според него, ако няма повече бедствия, земеделците ще успеят да спазят сроковете за агротехническите мероприятия за подготовката за есенна сеитба на пшеница.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА