БНБ даде картбланш на КТБ да купи Креди Агрикол

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

БНБ одобри придобиването от „Корпоративна търговска банка” АД на всички акции с право на глас от капитала на „Креди Агрикол България” ЕАД в размер на 92 млн. лева, предаваdarikfinance.bg. По този начин „Корпоративна търговска банка” АД ще притежава пряко квалифицирано акционерно участие в размер на 100 на сто от този капитал. След осъществяването на придобиването КТБ ще промени изцяло състава на надзорния съвет на „Креди Агрикол“, като намали броя на членовете от 5 на 4 и замени настоящите неизпълнителни членове. Планираното придобиване ще бъде финансирано със собствени средства. Към края на първото тримесечие на 2014 г. капиталовата база на КТБ възлиза на 759 млн. лв. и надвишава общите капиталови изисквания за банките в страната.

През миналата година печалбата на кредитната институция нарасна с 26%, до 71 млн. лв. В началото на тази година възходящият тренд се запазва, като КТБ отчита ръст на нетните приходи с 18%, до 13 млн. лв. Последната цена на затваряне на акциите на КТБ, търгувани на БФБ, е 87 лв. за лот.

 

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА