ОТ БСК искат обратно начисляване на ДДС за захарта

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Българската стопанска камара е изпратила писмо до министрите на финансите, икономиката и земеледелието относно прекратяването на данъчни измами с ДДС в сектор „Захар”, чрез предприемане на мерки от страна на правителството за въвеждане на специална мярка за дерогация от разпоредбите на Директива 2006/112/ЕО и ЗДДС, това съобщават от Камарата. От там припомнят, че още преди две години са изпратили предложение до Министерството на финансите и Националната агенция за приходите да се въведе механизмът на обратно начисляване и в този сектор, подобно на въведения вече механизъм при сделките със зърно и при сделките със скрап и отпадъци.

Предложението има за цел да подкрепи исканията на захарния бранш. Измамите с ДДС в този сектор ощетяват не само държавния бюджет, но и българските компании, посочват от БСК и уточняват, че всяка позитивна стъпка от страна на правителството в Европейската комисия ще бъде изцяло подкрепена от Камарата.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА