7-то издание на Зърнена Академия отваря врати на 26 октомври във Варна

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
4 Минути

Международното събитие ще се проведе в партньорство с АЗПБ, включва богата програма

„Зърнените пазари през 2023 и отвъд – в непознати води. Проклятието на изчезващите маржове“ е тазгодишната тема на седмото издание на Зърнена Академия, която ще се проведе на 26 октомври т.г. във Варна, информират организаторите от Агрикор и АгроПортал, които си партнират с Българската асоциация на търговците на зърно и фуражи (БАТЗФ), Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) и Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ).

След изключително непредвидим сезон 2022, текущият се оказва не по-малко предизвикателен и се усеща повече от всякога нужда от информация и различни гледни точки, споделят организаторите. Затова тази година програмата на събитието предвижда силно присъствие на интересни гост лектори от България, Балканите, Черноморския регион, Европа и САЩ, сред които са Левин Флейк, който е съветник по земеделие в Службата по селскостопански въпроси в Посолството на САЩ във Варшава. Той ще представи вижданията си за развитието на зърнените пазари в САЩ и екзотичната Австралия. Добре познатият и популярен репортер и анализатор от Fastmarkets Agricensus – Маша Беликова, ще разкаже за безкрайните предизвикателства, свързани със зърнобизнеса в Украйна.

Модератор на този панел ще е Петър Димитров, основател на Агрикор и АгроПортал. Ивайло Ненков от БГ Агро заедно със Серкан Кайъкчъ от Cosecha Yem ve Tarım Ürünleri Tic.A.Ş., Турция и Александър Лалич от Agricom Company Group, Сърбия както и Александру Неагу от Каргил, Румъния ще се фокусират върху Балканите и нарастващото им влияние върху глобалната търговия в тези непредвидими времена.

За първи път всички заинтересовани страни в българския зърнобизнес ще седнат на една кръгла маса за да проведат Големия разговор за българската зърнена индустрия. В дискусията ще участват Илия Проданов, Председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) ще представлява фермерите, Пламен Иванов от ГудМилс (София Мел) ще разкаже за предизвикателствата пред мелничарската индустрия,  Паулина Дешкова от Вианд ЕАД ще представи сегмента на фуражите, Цветан Илиев от Бони Холдинг ще сподели своя опит от гледна точка на животновъдите, Георги Алфахад от Олива АД ще даде поглед през призмата на маслопреработвателите, Силвия Иванова от АДМ България ще модерира тази единствена по рода си и така необходима публична дискусия.

Като за финал организаторите обещават разговор за всичко извън земеделието и търговията, но с огромно влияние върху сектора. В този панел ще участват Петър Балчев от ВФС Чартъринг ще разкаже за фрахтовия пазар в Черноморския басейн с оглед на волатилността в региона, Хари Минихан, редактор от Argus Media, Нидерландия ще се включи за тенденциите и новините за пазарите на торове по света и в региона, а Иван Касинюк от АГА Партнърс, Украйна ще посочи проблемите пред търговията в региона и гледната точка на юристите.

Традиционно ще присъстват представители на всички водещи търговски фирми, местни представители на мултинационални компании, фермери, мелничари, преработватели, контролни организации, чартьори, браншови асоциации и много други.

Събитието ще се проведе в INTERNATIONAL Hotel Casino & Tower Suites, курортен комплекс Златни Пясъци, Варна, на 26 Октомври 2023. За повече информация: [email protected] ; телефон: 088 203 6660

 

 

 

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements