6977 стопани получиха втори транш за овце и кози-майки

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

След 9 декември зърнопроизводителите ще получат близо 640 млн. лв.

„ДФ „Земеделие“ преведе втория транш от 13 млн. лв. (12 939 197 лв.)  по Схемата за преходна национална помощ за овце-майки и кози- майки, обвързани с производството. Средствата бяха разпределени на 6977 земеделски стопани. Ставката за плащане на едно животно за втори транш е в размер на 16.91 лв.”, съобщи в Пловдив изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ Васил Грудев по време на Деветия национален семинар на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ). „С превеждането на втори транш по Схемата за преходна национална помощ за овце-майки и кози- майки, обвързани с производството, ДФ „Земеделие“ въвежда като добра практика финансирането по схемите от директните плащания, по което има 2 транша, да се затваря в рамките на финансовата година“, заяви Грудев. Традиционно второто плащане по тези схеми се осъществяваше в края на януари следващата година, уточняват от ДФЗ.

Той изтъкна още, че през последните месеци Фондът работи интензивно и всички плащания вървят не само своевременно и ритмично, но и изпреварващо поставените срокове. „До края на годината ще изплатим близо 1 млрд. лева в подкрепа на българското земеделие. След 9 декември ще направим и най-голямото разплащане от близо 640 млн. лева по Схемата за единно плащане на площ за Кампания 2019 г., насочено към зърнопроизводството“, каза изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ Васил Грудев.

 

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА