6500 фиданки залесиха в Стара Кресна

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

6500 фиданки от черен бор и зимен дъб засадиха в Стара Кресна. В инициативата се включиха 240 човека, като дръвчетата бяха предоставени от разсадниците на ЮЗДП. Залесяването на района е наложително, тъй като миналото лято там бяха унищожени стотици декари иглолистни и широколистни гори от опустошителен пожар.

В мероприятието взеха участие служители на Югозападното държавно предприятие, горските стопанства Кресна и Разлог, Изпълнителната агенция по горите, регионалните дирекции по горите в София и Благоевград и Дирекция на Природен парк „Витоша“, ГСС София.

В помощ за възобновяване на пострадалите горски територии участие взеха и Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и районните служби в Благоевград, Кюстендил, Перник и Сандански.

Екипът на ЮЗДП, започнаха акцията по възстановяване на опожарените гори рано сутринта. Като са почистили площите от остатъците след изведената сеч, подготвили са тераси и са изкопали дупки.

 

 

 

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА