Точно 55 са рецептите в първата българска книга с рецепти за деца, създадена от шеф Иван Манчев и шеф Таньо Шишков. Това разкриха едни от най-добрите кулинари у нас, по време на официалното представяне на книгата “Малките рецепти от големите готвачи”. Идеята, както и работата е съвместен проект с водеща компания на българския пазар. А към звездния тандем се включва и експертът по хранене проф. Веселка Дулева. Всяка една рецепта е стриктно проверена от специалиста, така всеки родител може да е сигурен, че няма нито едно ястие, коетоне отговаря на правилата за здравословно хранене.
В книгата са поместени и рецепти на 15 български семейства, предлагащи вкусотии любими на техните малчугани. Впечатляваща е и рецептата на 9-годишния Александър – “Сладолед” в чушка”, чиято идея също е измежду тези на Манчев и Шишков.
На страниците може да се открият важни правила, които всяко дете трябва да научи – кое хранене е важно, какво да ядем, за да пораснем, като и как да станем кулинарни нинджи.
На събитието шеф Манчев отбеляза значимостта да се възпитава култура на хранене в децата, както и всички да я ценим. И двамата топ кулинари са на едно мнение „Храненето формира бъдещето“.