Бургер с тегло над 45 кг са направили собственици на американски ресторант, за да отбележат една година от отварянето на заведението си, съобщава globalmeatnews.com. Бургерът е с говеждо месо и сирене чедър, висок е над 40 см и е с диаметър 122 см. Поканена е публика, която да наблюдава приготвянето на огромния сандвич. За целта желаещите е трябвало да си купят билети, а приходите от продажбата им са дарени на местната хранителна банка. Според собствениците на заведението бургерът е бил толкова голям, че без проблем е можел да нахрани над 100 човека.
Приготвянето е отнело 7 часа. Вкусът на хляба и говеждото месо е обогатен освен със сирене чедър, с пушени домати, майонеза с аромат на бекон, лук.
Снимка: Pontus Edenberg/freeimages.com
СВЪРЗАНИ НОВИНИ