430 тона безплатен компост дава Столична община

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

430 тона безплатен компост раздава Столична община. За четвърта поредна година се организира кампанията компост за “смет”. Всеки гражданин в София може да се възползва от нея, единственото условие – да е заплатил таксата “битови отпадъци”, пише bnr.bg.

Желаещите ще могат да получат до 10 кг. компост всеки работен ден до 31 декември. Производството на продукта се получава от био и зелени градски отпадъци в инсталацията за биологично третиране „Хан Богров“ на Завода за третиране на отпадъците на Столична община. От завода обясняват, че едно лице може да донесе няколко бележки – на него и на съкооператорите му, за всяка такава ще бъде предоставен компост.

Кампанията ще продължи цяла година. Само за изминалата година общината е раздала безплатно над 20 тона компост. Преработени са над 13 000 тона зелени отпадъци и 8 500 тона хранителни за 2017 година.
Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements