3916 стопанства в Сливенско ще получат помощ от 300 лв

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

3916 стопанства от типа „заден двор“, в които са отглеждани 6713 прасета, имат право в Област Сливен да получат обезщетение от държавата в размер на 300 лв на стопанство, съобщават от Областната администрация в града. Списъците с имената на стопаните, които доброволно са умъртвили домашните си свине заради мерките, които се предприемат за неразпространение на болестта Африканска чума по свинете (АЧС), са заверени от областния управител Чавдар Божурски и изпратени в Министерството на земеделието, храните и горите.

Най-много са стопанствата на територията на община Сливен: 2 587 са стопанствата с 4 337 прасета, в община Нова Загора – дворовете са 798 с 1 533 прасета, 234 са стопанства с 355 прасета са кандидатствалите за помощ в община Котел, а 297 стопанства с 488 животни са от община Твърдица.

Списъците са изготвени и подписани от кметовете или кметските наместници и ветеринарните лекари в населените места. Изплащането на обезщетенията ще започне след 1 септември. То ще става по банков път или на ръка, ако стопаните нямат банкова сметка.

ЕТИКЕТИ:
Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА