3000 пъстърви ще пуснат през 2019 г. от ловното стопанство в Балчик

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

Преди това рибките ще бъдат доотгледани в специален водоем

3 000 малки пъстърви ще бъдат доотгледани при специални условия във водоема край ловен дом „Батово“ в рамките на Държавно ловно стопанство – Балчик, съобщават от Североизточното държавно предприятие. Те са закупени от рибарник в Триград и всяка една е по около 13 г.

„За втори път купуваме пъстърва, като идеята ни е и тази година рибките да бъдат пуснати в река Батова. Ще ги доотгледаме в езерото край ловния дом и на няколко пъти през годината ще извършим зарибяване с тях“, обясни директорът на ловното стопанство в Балчик инж. Калинка Тодорова.

През миналата година в река Батова бяха пуснати пъстърви, които тежаха около 2 килограма. Рибите се оказаха голяма атракция както за гостите на ловния дом, така и за децата от местните училища, които често гостуват в стопанството, допълват от предприятието. Част от малчуганите са участвали и в специални състезания, организирани от Държавното ловно стопанство – Балчик, по улов на пъстърва.

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА