3000 пъстърви ще пуснат през 2019 г. от ловното стопанство в Балчик

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

Преди това рибките ще бъдат доотгледани в специален водоем

3 000 малки пъстърви ще бъдат доотгледани при специални условия във водоема край ловен дом „Батово“ в рамките на Държавно ловно стопанство – Балчик, съобщават от Североизточното държавно предприятие. Те са закупени от рибарник в Триград и всяка една е по около 13 г.

„За втори път купуваме пъстърва, като идеята ни е и тази година рибките да бъдат пуснати в река Батова. Ще ги доотгледаме в езерото край ловния дом и на няколко пъти през годината ще извършим зарибяване с тях“, обясни директорът на ловното стопанство в Балчик инж. Калинка Тодорова.

През миналата година в река Батова бяха пуснати пъстърви, които тежаха около 2 килограма. Рибите се оказаха голяма атракция както за гостите на ловния дом, така и за децата от местните училища, които често гостуват в стопанството, допълват от предприятието. Част от малчуганите са участвали и в специални състезания, организирани от Държавното ловно стопанство – Балчик, по улов на пъстърва.

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама