22 март – Световен ден на водата

Кирил Александров
Кирил Александров
1 Минути

Историята  определя  22 март за Световен ден на водата. Това се случва на общо събрание на ООН през далечната 1993 г. Всяка година се търси връзка с тематична актуална тема, свързана с водата, която се определя от годишния Световен доклад на ООН.

Тази година инициативата ще премине под мотото „По-чиста вода, по-добра работа“. Този ден се свързва с честване, подготовка. Смята се, че събитието е свързано с промяна – ново начало. Целта е да се поставя акцент върху усилията на частния сектор, свързани с осигуряване на достъп до прясна вода и да се намери решение за проблемите, изправили се пред работници в сектори, свързани с управлението на водите.

На 22 март хората от всяка точка на света показват, че са заинтересовани от проблемите, свързани с водата и искат да направят нужната  промяна.

През 2016 г. година много от тях ще се фокусират върху силата, която имат водата и професиите, които чрез управлението променят човешкия живот. Почти всички работни места, свързани с водата гарантират безопасната й доставка до всекиго. Днес милиони хора, които работят във водния сектор често са неразпознаваеми и дори не са защитени според основните правила за безопасен труд. Това трябва да се промени.

Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама