2016 г. е обявена за Международна година на варивата

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

2016 г. е обявена за Международна година на варивата от 68-мата Генерална асамблея на ООН. Акцентът е поставен върху варивата, за да се насочи общественото внимание към високата хранителна стойност, която имат тези култури, както и да се обърне внимание на устойчивия начин за производство на храна, обезпечаване на хранителната сигурност. Международната година ще даде възможност за планиране на по-нататъшното производство на варива, за подобряване практиките на сеитбообращение и за отговор на предизвикалствата, свързани с търговията на тези храни.

Варива като леща, грах, боб и нахут са част от основната потребителска кошница. Те са отличен източник на растителен протеин и ценни аминокиселини и са важна част от разнообразното и здравословно хранене.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА