20 сорта от различни култури представят учени от Садово през 2023 г.

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

Специалистите ще дават и безплатни консултации на стопаните

20 сорта от различни култури, от които се прави сортоподдържане и семепроизводство в Института по растителни генетични ресурси „ К. Малков“ Садово (ИРГР Садово), ще бъдат представени на земеделските стопани в Пловдив по време на международното изложение АГРА. Най-новите разработки са при култури, като пшеница, ечемик, овес, ръж, тритикале, твърда пшеница, фъстъци, сусам и ориз.

От института в Садово обещават интересни новости, сред които са новият сорт  фъстъци „Адата“, с който научното звено ще бъде представен и в Конкурса за иновации, част от международната изложба.

Земеделските стопани ще се запознаят и с качествата на новия сорт пшеница „Яйлзла“, както и с различни сортове фъстъци за консумация.

Специалистите от ИРГР Садово пък ще бъдат на разположение на фермерите, които искат да получат повече информация за сортовете при пшеница, фъстъци и сусам, житни култури и бобови култури на Института и технологиите на отглеждане. Нужно е стопаните само да се запишат в графика за срещи.

 

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА