189 деца получиха по бурканче мед

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути

189 деца от Целодневна детска градина № 23 „Звездица” в Добрич получиха по бурканче мед. Инициативата е на Недялка Михова, която е последвала примера на своя колега от Несебър Кирил Киров.

Събитието бе съпътствано и от специално подготвено тържество. Децата изпълниха редица емблематични песнички, както и танца на пчелите. Настроението беше приповдигнато, глъчка огласяше детската градина, а усмивките грееха по лицата на малчуганите. Специално внимание беше обърнато на целесъобразното хранене и на нуждата от витамини. Точно това е идеята на г-жа Михова. Тя искрено се надява, че с този свой жест ще допринесе за изграждането на полезни хранителни навици в децата. “Сега е времето, когато са малки, защото наученото сега остава за цял живот”, казва тя, подавайки поредното бурканче с мед.

“Медът е най-сладкото лекарство” и е изключително полезен за децата със своите антибиотични и антимикробни свойства. Специално за случая е подбран кремообразен букет, подходящ за мазане на филийка. Бурканчетата са грижливо подготвени и закачливо украсени с любимия на всички малчугани Мечо Пух.

Недялка Михова отбелязва, че медът не само е вкусен, но носи здраве и щастие. Именно заради това тя се надява повече пчелари да се включат в инициативата “Дари бурканче мед на дете – дари здраве”.

Георги Джендов

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама