17 кубика дърва и 5 каруци конфискува СИДП за седмица

Кирил Александров
Кирил Александров
2 Минути

Общо 16,98 куб. м незаконно добити дърва за огрев, седем каруци, автомобил и три моторни триона са конфискували през изминалата седмица горските стражари към Североизточно държавно предприятие. В периода от 28 ноември до 5 декември на територията на четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен са извършени 816 проверки. Инспектирани са 213 обекта за добив на дървесина, 179 превозни средства, 355 ловци, 63 физически лица и 6 др. Съставени са 32 акта и 15 констативни протокола по Закона за горите.

При проверки в границите на ДГС „Търговище” са задържани автомобил, каруца и моторен трион. За незаконната сеч на 7,5 куб. м дървесина са съставени шест акта за нарушения и два констативни протокола.

Две каруци и 1,8 куб. м дърва за огрев са конфискувани при проверки на мобилните екипи към ДГС „Нови Пазар”. На нарушителите са съставени четири акта.

През изминалата седмица при обход на територията на ДГС „Генерал Тошево” горските стражари са задържали 3,5 куб. м незаконно добита дървесина и два моторни триона. За установените нарушения са съставени 10 акта и 8 констативни протокола.

При извършените проверки служители на ДЛС „Балчик” са написали шест акта за незаконната сеч на 2,18 куб. м дървесина. Конфискувани са три каруци.

Четири акта и два констативни протокола пък са съставени в обхвата на ДГС „Варна”. Служители на горското стопанство са задържали през изминалата седмица 2 куб. м дърва за огрев и една каруца. След сигнал на телефон 112 за извършване на незаконна сеч е предприета незабавна проверка, но не са констатирани нарушения.

При съвместна проверка на горските стражари от ДЛС „Черни Лом” и полицаи от РУП Попово са съставени два акта за употреба на алкохол по време на лов.

Четири акта и четири констативни протокола по Закона за горите отчитат служителите на ДГС „Суворово”, а два акта и един констативен протокол – горските стражари от ДГС „Омуртаг”. По един констативен протокол е съставен в обхвата на ДГС „Шумен” и ДГС „Добрич”.

Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements