15 стопани се консултираха във виртуалната приемна на ДФЗ

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

Темите, които се обсъждаха в нея, бяха вино и пчеларство

Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) проведе първата си „виртуална приемна”. ДФЗ се включи към инициативата, обявена от министъра на земеделието д-р Иван Иванов.

ДФ „Земеделие“ стартира с въпроси и отговори, свързани с Националната програма по пчеларство и Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор. Във „виртуалната приемна” участие взеха началникът на отдел „Пчеларство, мляко и интервенции“ – Симеон Благоев и началникът на отдел „Вино, промоционални програми и лицензии“ – Лена Лазарова от Дирекция „Селскостопански пазарни механизми“.

Справки и отговори получиха 15 земеделски стопани. Основните им питания бяха свързани с предстоящия прием по мярка „Инвестиции в предприятия“ по Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор, както и кога ще бъде обявено класирането по Националната програма по пчеларство. Експертите отговориха и на няколко възникнали конкретни казуса на бенефициери.

ДФ „Земеделие“ ще обяви на сайта си своевременно кога ще се проведе следващата „виртуална приемна“ и по какви теми.

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements