15.20 лв./кв.м на месец за разкриване на пункт за изкупуване на череши

Кирил Александров
Кирил Александров
2 Минути

Таксата за получаване на разрешително за разкриване на пункт за изкупуване на череши на територията на община Кюстендил е 15.20 лв./кв.м на месец, гласи наредба на кмета Петър Паунов. Молби за разкриване на пунктове за изкупуване на череши се подават в деловодството на Община Кюстендил от 1 юни 2017 г. Към молбата да се прилага удостоверение за актуално състояние на фирмата към датата на подаване на молбата. Копие от разрешителното трябва да се постави на видно място в пунктовете за изкупуване, се казва още в наредбата на общинския кмет.

Над 90 са местата, където ще бъдат отворени пунктове за изкупуване на череши през пазарната година. От тях 83 са извън населените места, а 9 се намират в града. Изкупуването на реколтата ще става от 09.00 ч. до 22.00 ч.

При наемане на берачи от собствениците и/или ползвателите на черешови насаждения се изисква да осигуряват непрекъснато техен представител сред тях, който да ги придвижва от и до изходния пункт в началото и края на работния ден. Работният ден за бране на череши е регламентирано да бъде от 8.00 ч. до 20.00 ч.

Списък на местата за разполагане на пунктовете за изкупуване на череши в населените места в община Кюстендил за 2017 г. може да видите ТУК.

Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама