1378 кутии цигари задържаха държавни служители в Луковит

Агрозона
Агрозона
1 Минути

1378 кутии цигари задържаха митнически и полицейски служители при проверка в град Луковит. Цигарите са намерени при направена проверка на помещение от служители на отдел „Митническо разузнаване и разследване” при митница Свищов, митническо бюро Ловеч, и на Районно управление на МВР –  Луковит.

Собственикът на търговския обект е предлагал акцизни стоки без разрешително за търговия с тютюневи изделия. Иззети са 29 кутии (580 къса) цигари от регистрирани марки, облепени с валиден български акцизен бандерол. Открит е и 1,485 кг. насипен тютюн, разпределен в малки опаковки.

Направена е и проверка в частен дом, близо до търговския обект. Там проверяващите се натъкнали на “находка” от 1349 броя кутии или 26980 къса нелегални тютюневи изделия. По случая е образувано досъдебно производство. Намерените цигари са задържани от органите на МВР.

Avatar photo
Автор: Агрозона
Agrozona.bg e информационен сайт, който представя последните новини и анализи в сектор „Земеделие”, Хранително-вкусовата промишленост и предприемачество в селските райони. Тук ще откриете полезна информация, свързана с възможностите за национално и европейско финансиране на българските фермери, промени в българското и европейското законодателство и тенденциите в селското стопанство в България, Европейския съюз и по света.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА